Lokale Politie Buggenhout-Lebbeke zet zich in de kijker

Op donderdag 26 mei 2022 organiseerde de politiezone Buggenhout-Lebbeke voor het eerst een kennismakings- en infomoment voor mensen met interesse in een politiejob. Er waren meer dan dertig deelnemers aanwezig. Zij werden ontvangen door burgemeester van Lebbeke Jan Vanderstraeten, burgemeester van Buggenhout Pierre Claeys en waarnemend korpschef Tony Sarens.

20220526_Infodag

De aanwezigen kregen een ontbijt aangeboden. Een team van politiemedewerkers zorgde ervoor dat de aanwezigen een inkijk kregen in de werking van het politiekorps en de nieuwe selectieprocedure. Ze konden het voertuigenpark spotten, kregen een rondleiding in het gebouw en er stond een bezoek aan de schietstand op het programma. Daar werd een toelichting gegeven over verschillende onderdelen van de geweldbeheersing.

“We zoeken volop naar nieuwe collega’s die ons korps willen sterken en deze kennismakingsdag past daar perfect in. We hebben vooral vacatures openstaan voor inspecteurs en agenten. Met dit initiatief willen we potentiële kandidaten appetijt laten krijgen in een politiejob en hopen we ze over de streep te trekken om te kiezen voor ons korps. We kunnen spreken van een meer dan succesvolle eerste editie, die een vervolg zal krijgen in september”, aldus waarnemend korpschef Tony Sarens.

Wie meer informatie zoekt over werken bij de politie en meer wil weten over de nieuwe selectieprocedure kan terecht op www.jobpol.be of kan contact opnemen met een contactpunt rekrutering van het politiekorps via 052 46 83 83 of pz.lebbeke@police.belgium.eu.