Nieuwe ANPR-camera's versterken veiligheid

De Politiezone Buggenhout-Lebbeke plaatste nieuwe camera’s op verschillende strategische locaties in Buggenhout en Lebbeke. Vanaf juni worden deze ook geactiveerd en zijn de camera’s operationeel. De installatie omvat in totaal zestien ANPR-camera's voor automatische nummerplaatherkenning en zestien overzichtscamera’s. 

ANPR-camera

In Lebbeke zijn er extra camera’s geplaatst in de Opwijksestraat, de Brusselsesteenweg en de Sasbaan. In Buggenhout staan er in de Kasteelstraat, in de Ravenstraat en net voorbij de Broekstraat, in Eeksken, net over de grens in Opwijk. 

Korpschef Tony Sarens: "Met de installatie en activatie van ons ANPR-systeem verbetert de politiezone het toezicht aan haar grenzen. Het zal ons helpen bij het efficiënter uitvoeren van onze opdrachten van bestuurlijke en gerechtelijke politie. Dit zowel op vlak van verkeersveiligheid (ontdekken van onder andere niet-verzekering voertuigen, verkeersrecidivisten, rijverboden) als bij de opsporing van daders van criminaliteit en overlast bv. bij inbraken in gebouwen, het onderzoeken van verdachte situaties of verdacht gemelde gedragingen. Het systeem geeft ons ook de mogelijkheid om meer doelgericht te gaan werken."   

De investering van 410.000 euro, waarvan 270.000 euro door de politiezone is gefinancierd en 140.000 euro door de gemeente Opwijk, benadrukt de toewijding van de lokale autoriteiten aan de veiligheid van hun inwoners. 

Labels