Resultaten tweede zomerbobactie

Tijdens de alcoholcontrole op zaterdag 18 juni 2022 controleerden we de autobestuurders op twee locaties in Buggenhout en op één locatie in Lebbeke. Gouden tip: Wees zelf BOB of voorzie een BOB. Zo voorkom je ongevallen op de baan!

ZomerBOBcampagne

In totaal passeerden 110 bestuurders de alcoholcontroles. Vijftien personen werden onderworpen aan een ademtest omdat de pretest positief testte. Twaalf personen bliezen safe. Twee personen bliezen ‘alarm’ en kregen 3 uur stuurverbod en een onmiddellijke inning van 179 euro. Eén persoon blies positief, kreeg 6 uur stuurverbod en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

146 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren 14 voertuigen in overtreding. De hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom was 79 km/u. Bij één bestuurder gaf de checklist aan dat de persoon drugs had genomen, de speekseltest gaf een positief resultaat. De persoon kreeg 12 uur stuurverbod en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

Drie personen kregen een boete van 174 euro voor gsm-gebruik achter het stuur. Voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel kregen drie personen een boete van 116 euro. Er werden drie PV’s opgemaakt voor een vervallen keuring en één PV voor het sturen zonder rijbewijs. Een bestuurder kreeg een waarschuwing voor een kapot achterlicht.

Voor de uitvoering van deze acties werden we bijgestaan door zes aspiranten van de politiescholen PAULO en PIVO. Zo droegen we ons steentje bij voor de opleiding van aspiranten. We danken alle medewerkers die deelnamen aan deze actie.