Resultaten Week van de Afleiding

Van 17 tot 25 november 2022 liep de Week van de Afleiding met focus op het gebruik van de gsm achter het stuur. Het hele land deed mee met deze nationale campagne. In onze politiezone kregen 25 overtreders een proces-verbaal en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. Ze dienen later nog verantwoording af te leggen bij de politierechter. Focus op de weg, niet op je gsm!

Bob beschermt levens

Start winter-BOB-campagne

Er werd ook gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. Acht van de 132 gecontroleerde bestuurders bleken alcohol gedronken te hebben. Vijf daarvan zaten net onder de toegestane grens van 0,5 promille. Eén bestuurder blies alarm en kreeg een stuurverbod van drie uur en een geldboete van 179 euro. Een andere bestuurder blies positief en kreeg een stuurverbod van zes uur en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van vijftien dagen. Hij zal zich later nog voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee bestuurders bliezen positief en kregen een stuurverbod van zes uur en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van vijftien dagen. Zij zullen zich later nog voor de rechter moeten verantwoorden. De buitenlandse bestuurder onder hen kreeg meteen een geldboete van 1.260 euro. 

Andere overtredingen

  • Twee leerling-bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze reden zonder begeleider en/of passagiers aan boord hadden.
  • Eén bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.
  • Eén bestuurder kon geen geldige verzekering voorleggen. Het voertuig werd voorzien van een wielklem.  
  • Twee fietsers kregen een proces-verbaal omdat ze geen fietsverlichting hadden tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag.

Voorzie steeds een BOB en wees veilig op de weg!