Schrijf je in voor de cursus gemachtigd opzichter.



Uit een recente bevraging bij de inwoners van Buggenhout en Lebbeke, is gebleken dat verkeersveiligheid nog steeds een topprioriteit is voor onze inwoners. De gemeenten en de politie vervullen hierin een belangrijke rol, maar ook de initiatieven van de scholen en de verenigingen zijn al lange tijd onmisbaar, zo getuige de inzet van de gemachtigd opzichters.

Gemachtigd opzichters helpen voetgangers (groepen kinderen) veilig de straat oversteken. Ook senioren en mindervaliden laten zich tijdens hun uitstappen best begeleiden door een gemachtigd opzichter. De inspanningen van deze vrijwilligers worden dan ook erg gewaardeerd.

De verkeersdienst van de lokale politie Buggenhout-Lebbeke organiseert op woensdag 2 en zaterdag 5 oktober twee sessies ‘cursus gemachtigd opzichter’. Je hebt de keuze uit de volgende sessies:

• Woensdag 2 oktober, 13u30 – 16u30: Raadzaal Het Gemeentehuis, Nieuwstraat 2 9255 Buggenhout

• Zaterdag 5 oktober, 9u00 – 12u00: Vergaderzaal JOC, Leo Duboisstraat 40 9280 Lebbeke

gemachtigd opzichter

Voor wie?

Iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden, maar je moet wel eerst een theoretische en praktische opleiding volgen.

Wat?

Het opleidingstraject ziet er als volgt uit: Een theorieopleiding van twee uur waarin de belangrijkste verkeersregels m.b.t. de plaats van de voetgangers op de rijbaan, het oversteken van de rijbaan, het gedrag van bestuurders tegenover voetgangers, de signalisatie, … aan bod komen.

Aansluitend volgt een praktijkcursus van één uur waar de theorie wordt omgezet in de praktijk.

Nadien volgt een officiële aanstelling door de burgemeester(s) van de gemeente(n) waar je als gemachtigd opzichter zal optreden.

Heb je de opleiding gevolgd, dan krijgt jouw school of vereniging eenmalig een uitrusting (armband, fluohesje en stopbordje).

Kostprijs?

De opleiding in gratis. Het enige wat we vragen is je engagement om je in te zetten als gemachtigd opzichter voor je school, je sportclub, je (jeugd)vereniging.

Inschrijven kan je via deze link: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…

Labels