131 bestuurders te snel tijdens verkeersactie

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde op zondag 5 mei 2024 de snelheid van 1.160 wagens tijdens een verkeersactie onder leiding van een aspirant-hoofdinspecteur. In totaal reden 131 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde een snelheid van 146 kilometer per uur waar je slechts 90 mag rijden. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 

Motorrijder

De politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt korpschef Steve Desmet. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”  

Tijdens de volledige actie werden de bestuurders getest op alcohol via sampling. Drie automobilisten reden onder invloed van alcohol. De politie trok van een van de bestuurders het rijbewijs onmiddellijk in.  

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446

Labels