169 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon de snelheid van 964 wagens. In totaal reden 169 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 55 kilometer per uur op een locatie waar slechts 30 is toegelaten.

Flitsmarathon

De politie zette in totaal 25 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 20 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. De politie stelde ook een proces-verbaal van waarschuwing op voor een defect licht en een verlopen verzekering. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.