Aangepaste algemene politieverordening vanaf 1 februari 2023

Bij gemeenteraadsbesluit van 26 januari 2023 werd de algemene politieverordening van Knokke-Heist gewijzigd. Naast aanpassingen betreffende publiciteit en begraafplaatsen, werden de uren waarop honden op het strand mogen uitgebreid. Ook is het achterlaten van een hondenpoepzakje in een hondenhoekje niet meer toegelaten. Je moet het zakje voortaan meenemen of deponeren in een vuilnisbak.

Hond op het strand

Daarnaast werd een verbod opgelegd van sterke dranken in het kader van evenementen georganiseerd in feestzaal Ravelingen. Verder werd de toeristische zone uitgebreid.

Specifiek voor de handelszaken wordt het buitenplaatsen van koopwaar e.d. verboden op zones non-aedificandi en privéparkings met openbaar karakter. Wat netheid en afval betreft werden eveneens enkele wijzigingen doorgevoerd. Voor de ophaling van de bedrijfsafvalstoffen is nu ook een apart hoofdstuk voorzien in de algemene politieverordening.

Alle wijzigingen werden doorgevoerd om de overlast in Knokke-Heist zoveel als mogelijk tegen te gaan. Inbreuken op de algemene politieverordening kunnen aanleidingen geven tot een gemeentelijke administratieve sanctie die kan oplopen tot 350 €.

De nieuwe algemene politieverordening gaat in voege vanaf 1 februari 2023.

Voor alle info:

https://www.knokke-heist.be/gemeente-en-bestuur/reglementering/politieverordeningen/algemene-politieverordening