Bromfietsers lopen tegen de lamp tijdens verkeersacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde dinsdag de snelheid van 21 bromfietsen tijdens twee acties in Knokke-Heist.

bromfiets

Zes brommers ontwikkelden tijdens de controle een te hoge snelheid. Het politieteam nam twee opgefokte bromfietsen in beslag. De twee minderjarige bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten zich voor de politierechtbank verantwoorden. De vier andere bromfietsers, waaronder twee minderjarigen, ontvingen een proces-verbaal van waarschuwing. Ze moeten hun brommer laten regulariseren. Het politieteam stelde ook nog vijf processen-verbaal van waarschuwing op voor een defecte verlichting, drie verlopen verzekeringen en het niet bij zich dragen van het originele kentekenbewijs.

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.