Politiecentrum opnieuw open

Vanaf maandag 11 mei is het politiecentrum opnieuw open voor het publiek. Het is niet langer nodig een afspraak te maken. De wijkposten in Damme en Heist blijven voorlopig gesloten. 

Politiecentrum opnieuw open

Ons politieteam neemt verschillende maatregelen om je bezoek vlot en veilig te laten verlopen. Gelieve in het politiecentrum steeds volgende maatregelen te volgen:

  • respecteer de sociale afstand van anderhalve meter,
  • desinfecteer je handen bij het betreden van de onthaalruimte,

    Er is handgel voorzien.
  • draag bij voorkeur een mondmasker,
  • keer op een later tijdstip terug als er al zes personen in de onthaalruimte aanwezig zijn. 
  • Neem plaats in de wachtruimte als er al iemand aan het loket staat.

Alleen door deze maatregelen na te leven, is het mogelijk elkaar te beschermen tegen COVID-19.

Online aangiftes en vragen

Het blijft mogelijk om op afstand aangifte te doen van niet-dringende feiten via www.police-on-web.be. Door de coronamaatregelen zijn de aangiftemogelijkheden tijdelijk uitgebreid via het online loket. 

Met niet-dringende vragen is ons team bereikbaar via het contactformulier of het nummer +32 50 619 600. De voorbije maanden is ons politieteam overstelpt met vragen van burgers over de impact van de coronamaatregelen op hun persoonlijke situatie. Het beantwoorden van al deze vragen behoort niet tot onze kerntaak. Ons politieteam staat in voor het opvolgen van de maatregelen, om zo de openbare veiligheid en gezondheid te waarborgen. Graag verwijzen we je door naar de FAQ op www.info-coronavirus.be of coronalijn 0800 146 89.

Maak zoveel mogelijk gebruik van de online aangifte- en contactmogelijkheden om het onthaal en de meldkamer niet te overbelasten.

Voor dringende politiehulp neem je steeds telefonisch contact op via het noodnummer 101 of +32 50 619 619.