Hoe maak je een online afspraak?

Ons politieteam werkt met een online afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes in het politiecentrum in Knokke-Heist en de wijkposten Damme en Heist. Via de politiewebsite maak je snel en eenvoudig een online afspraak. Wie geen toegang tot het internet heeft of twijfelt over zijn aangifte, kan een afspraak maken via het nummer:

  • +32 50 619 670 (wijkpost Heist);
  • +32 50 619 690 (wijkpost Damme);
  • +32 50 619 619 (politiecentrum). Een burger kan elke weekdag tussen 07.00 en 21.00 uur een afspraak maken bij een medewerker in het politiecentrum.

Online afspraak maken

Hoe kan je snel en eenvoudig een online afspraak maken?

  • Klik hier of rechts op de homepage op het item ‘Een afspraak maken’,
  • Selecteer daarna de locatie, het type afspraak en het tijdstip.
    Kies slechts één type per afspraak. Bijvoorbeeld: wil je een aangifte doen van het verlies van je portefeuille, maar ook van een beschadiging aan je wagen? Maak dan twee aparte afspraken. Houd er ook rekening mee dat je niet voor alle aangiftes terecht kan in een wijkpost. Bijvoorbeeld: voor een aangifte rond cybercrime maak je een afspraak in het politiecentrum in Knokke-Heist.  
  • Vul ook je persoonlijke gegevens in. Geef je een mailadres op, dan ontvang je na het maken van de afspraak een bevestigingsmail. In deze mail staat ook welke documenten je naar de aangifte moet meebrengen.

Voordelen

Het online afsprakensysteem biedt zowel de inwoner als politiemedewerker verschillende voordelen. Zo worden dankzij het systeem lange wachttijden vermeden, is de burger op een moment naar keuze snel geholpen en kunnen zowel de burger als politiemedewerker zich goed voorbereiden op de aangifte.

Dringende politiehulp

Het online afsprakensysteem kan enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiftes. Wie dringend politiehulp nodig heeft, contacteert het politieteam via het noodnummer 112 of +32 50 619 619. Beide nummers zijn de klok rond bereikbaar. De socialemediakanalen van de lokale politie zijn niet geschikt om dringende politiehulp te vragen. Ook met niet-dringende vragen kan je terecht op het lokale alarmnummer +32 50 619 619. Het keuzemenu geeft je de mogelijkheid om de dringendheid van je oproep te bepalen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via +32 50 619 619.