Ca-va ?

Steeds vaker komt de politie in aanraking met jongeren die problemen hebben en niet weten wie hen nog kan helpen. Het zorgteam van PZ Kouter heeft daarom een uniek project op poten gezet met de naam ‘ça va’. Het project kreeg de naam ‘ça va’ omdat dat steevast het antwoord is op de vraag “Hoe gaat het?”. Maar vaak gaat het dan juist niet ‘ça va’.
Vandaar dat het zorgteam deze website heeft ontwikkeld : zie http://ca-va.vlaanderen/. Deze is bedoeld om de jongeren wegwijs te maken in het kluwen aan hulpverleningsdiensten. De website ca-va.vlaanderen is voornamelijk gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het is bedoeld om de jongeren een duwtje in de juiste richting te geven zodat ze de juiste hulpverlening krijgen.
De jongeren kunnen er terecht als ze met vragen zitten over diverse problematieken zoals pesten, zich niet goed in hun vel voelen, verlies, misbruik, zelfdoding, etc. Het is een platform die hen de mogelijkheid biedt om zelf op zoek te gaan naar de antwoorden op hun vragen. Daarnaast kunnen de jongeren ook altijd vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemers van dit unieke project, Cindy Somers (psychologe PZ Kouter) op het nummer 050/ 23 18 36 of inspecteur Bert Forrest (Dienst Jeugd & Gezin) op het nummer 050/ 23 18 39.
foto van Lokale politie Kouter.

foto van Lokale politie Kouter.