De Politie Komen-Waasten gaat de lucht in

In een steeds veranderende wereld is het van belang om op technologisch vlak bij te blijven om de efficiëntie van het politiewerk te verhogen. De politiezone van Komen-Waasten staat open voor de nieuwe oplossingen die technologie te bieden hebben en wil ervoor zorgen dat ze het publiek steeds beter van dienst kan zijn. Daarom heeft ze onlangs nieuwe technologische middelen aangeschaft.

Equipe drone - Police Comines-Warneton

Nieuwe technologische middelen voor de politiezone

In een steeds veranderende wereld is het van belang om op technologisch vlak bij te blijven om de efficiëntie van het politiewerk te verhogen.

De politiezone van Komen-Waasten staat open voor de nieuwe oplossingen die technologie te bieden hebben en wil ervoor zorgen dat ze het publiek steeds beter van dienst kan zijn. Daarom heeft ze onlangs nieuwe technologische middelen aangeschaft. Drones, tasers en bodycams zijn nu allemaal beschikbaar voor gebruik bij interventies.
 

Nouvelles technologies au service de la Police Comines-Warneton

 

Politiedrones: ja, maar waarom?

Zoals we allemaal weten, bieden drones een nieuwe kijkhoek. Door de lucht in te gaan, geven ze de politie een arendsblik.

Uitgerust met camera's (inclusief thermische camera's) bieden politiedrones een aantal voordelen. Ze kunnen onmiddellijk opstijgen, vanaf vrijwel elke locatie, en kunnen snel worden ingezet.

Het begeleiden van teams op de grond, het lokaliseren van verdachten, het zoeken naar vermiste personen, het registreren van overtredingen, verkenning operaties, het opsporen van illegale en/of gevaarlijke activiteiten, het analyseren van plaatsen delict, het bewaken van grenzen en wegen, het reageren op ongelukken of incidenten... dit zijn slechts enkele van de gebieden waarin drones toegevoegde waarde bieden.

A1 & A2 drones en getrainde piloten

De politiezone heeft 2 soorten drones aangeschaft:

-    De "snelle interventie" drone, klasse 1 (<250g), kan worden gebruikt om over mensen heen te vliegen. Er is geen speciale training voor nodig, maar deze wordt wel sterk aanbevolen.

-    De krachtigere "geavanceerde observatie" drone, klasse 2 (>250g), is uitgerust met thermische camera's en kan ook dicht bij mensen vliegen. Hiervoor is echter een specifieke training nodig.

Daarvoor hebben twee inspecteurs van de Interventieafdeling een speciale opleiding gevolgd bij een erkende school. Deze inspecteurs zijn onze officiële piloten en hebben de leiding over operaties met drones.
 

Photo équipe drone police


Regels voor particuliers - Reminder

Heb jij ook een drone ? Hier vind je alle informatie over de drones en hun regels.