Veiligheidsbeleid in Komen-Waasten : 1.500 buurtbewoners ondervraagd

Dit is jouw kans om je zegje te doen en mee te helpen de politie in jouw buurt te verbeteren!

photo

In mei lanceerde de Federale Politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale politiezones en gemeenten, een project om de Veiligheidsmonitor 2024 op te stellen. U hebt de kans gekregen om deel te nemen aan deze discussie dankzij de enquête die op nationaal niveau werd opgezet. In onze entiteit gaat het om 1.500 inwoners.

Wat is de Veiligheidsmonitor?

De Veiligheidsmonitor levert nuttige indicatoren voor de ontwikkeling van het veiligheidsbeleid van zowel de lokale politie als de federale politie. Het stelt elke politie-entiteit in staat om haar diensten te verbeteren en ook om zich te concentreren op de bezorgdheden van het publiek.

Hoe gaat het over het algemeen?

In België werden 430.000 personen van 15 jaar en ouder willekeurig geselecteerd. In Comines-Warneton zijn dat 1.500 burgers. Deze mensen kregen een vragenlijst toegestuurd die bedoeld was om hun gevoel van veiligheid/onveiligheid, de problemen in hun buurt en de manier waarop de politie werkt te beoordelen, terwijl ze volledig anoniem bleven. Aangezien de verzamelde persoonlijke gegevens volledig statistisch zijn, zijn alle antwoorden die je geeft volledig anoniem

Als je je zorgen maakt, kun je deze vragenlijst online of op papier invullen. Als u de vragenlijst op papier wilt invullen, stuurt u het document gewoon terug in de retourenvelop. Als u de vragenlijst online wilt invullen, heeft u twee opties, zoals aangegeven op het document: ofwel via een QR-code die u rechtstreeks naar de vragenlijst brengt, of via een login die u naar de site brengt die op het papieren document staat aangegeven.

Als u de vragenlijst online wilt invullen en de link of QR-code werkt niet:

  •    Het kan zijn dat te veel mensen tegelijkertijd de online vragenlijst invullen, probeer het dan later nog eens.
  •    Probeer een andere webbrowser
  •    Controleer of u de juiste identificatiecode hebt ingevoerd (u vindt deze code in het grijze vak op de papieren brief).

Uw deelname is nuttig, laat uw stem horen!

Elke ervaring, getuigenis en reactie geeft de politie de kans om de problemen die burgers ervaren gericht aan te pakken en zo een beter veiligheidsbeleid op te zetten.

Hoe meer antwoorden we krijgen op deze vragenlijst, hoe nuttiger de informatie zal zijn en hoe beter we onze diensten kunnen verbeteren. De resultaten worden in het eerste kwartaal van 2025 verwacht.

Aarzel niet, ga je gang!