1dagniet

Van 14 tot en met 20 oktober vond 1dagniet plaats. Dit een nationale actieweek tegen woninginbraken; in het ganse land week werden activiteiten op poten gezet. Ook wij hebben een aantal initiatieven georganiseerd in samenwerking met onze collega's van de dienst Integrale Veiligheid. Op donderdag 17 oktober was er een diefstalpreventieve wandeling en op 19 oktober kon je ons vinden op de wekelijkse markt.

affiche 1 dagniet

Donderdag 17 oktober organiseerde ons lokale recherche een gerechtelijke actie in het kader van 1dagniet. Gerechtelijke acties hebben tot doel het voorkomen en oplossen van misdrijven door middel van anonieme patrouilles en gerichte controles. De inspecteurs zijn echter waakzaam voor alle mogelijke inbreuken en problemen. Ze controleerden onder meer ca. tien voertuigen in de Sluizenstraat en vatten twee verdachten van drugshandel in het Gelmelenpark. De verdachten werden voorgeleid en het onderzoek loopt nog.

Later op de dag organiseerden we in samenwerking met de dienst Integrale Veiligheid een voor de derde keer een diefstalpreventieve wandeling.  Deze editie wandelden onze inspecteurs, diefstalpreventieadviseurs en medewerkers van de dienst Integrale veiligheid  samen met bewoners en geïnteresseerden doorheen de wijk  Koningshof terwijl ze tips gaven en zwakke punten in de wijk toelichtten. Na de wandeling kon iedereen extra info inwinnen in het wijklokaal tijdens een drankje en een hartverwarmend tasje soep. 

           

mensen met fluo hesje staan in kring te luisteren naar diefstalpreventieadviseur
mensen verwamen zich met tas soep terwijl ze folder van 1dagniet bekijken in wijklokaal

     

Op zaterdag 19 oktober stopten heel wat Schotenaren bij ons pop-up kraam op de wekelijkse markt. Diefstalpreventieadviseurs, medewerkers van de dienst Integrale Veiligheid en enkele inspecteurs stonden iedereen te woord met vragen omtrent vakantietoezicht, inbraakpreventief advies, fietsen graveren,... We zijn erg enthousiast dat zoveel passanten zich hebben aangemeld voor gratis diefstalpreventief advies want voorkomen is altijd beter dan "genezen"! Onze collega's werden zelfs in de bloemetjes gezet door een attente burger. Bedankt!

       

pop-upkraam op wekelijkse markt, inspecteurs spreken met burgers
2 inspecteurs met bos bloemen