2e jobdag Politie Brasschaat, Noord en Schoten

Op zaterdag 4 mei organiseren de politiekorpsen van Brasschaat, Noord (Kapellen-Stabroek) en Schoten de tweede editie van hun gezamenlijke jobdag. Iedereen met interesse in een job bij de lokale politie kan die dag kennis maken met de verschillende aspecten van het werk en de bijhorende opleiding.

wegwijzers naar politie schoten, brasschaat en noord

Wat mag je verwachten?

We vertellen je graag meer over de politie-uitrusting en tonen welke politietechnieken je onder de knie moet hebben.

We laten je bovendien meekijken achter de schermen bij een verkeerscontrole en tijdens een interactieve kwis kan je je kennis over de verkeerswetgeving testen. Ook krijg je de kans om je speurderstalent boven te halen bij een recherchespel en kan je een deel van ons wagenpark bewonderen. 

Helemaal overtuigd? Dan geven we je ook nog graag mee hoe je jezelf kan klaarstomen voor de toelatingsproeven tot inspecteur. Je krijgt meer informatie over de cognitieve proeven en sportproef. We geven je waardevolle tips om je slaagkans te vergroten.

Over ons 

De politiekorpsen van Brasschaat, Noord en Schoten, samen goed voor zo’n 300 medewerkers, werken sinds een aantal jaren actief samen. ’s Nachts en in het weekend worden de interventieploegen centraal aangestuurd vanuit een van de drie zones. Verder is er samenwerking op niveau van recherchediensten en verkeer. Ook trainen de korpsen samen tijdens gezamenlijke oefeningen. Als medewerker in een van de drie politiezones krijg je dus de kans om in een klein korps te werken waar je bakken ervaringen kan opdoen en tegelijkertijd heb je de voordelen van werken in een heel gevarieerde omgeving. 

Een lokale politiezone staat synoniem voor lokale verankering: wij staan in voor de veiligheid en de leefbaarheid, dicht bij de burger, dag en nacht. De interventiediensten beantwoorden de noodoproepen. Burgers kunnen in de politiecommissariaten terecht om aangifte te doen van strafbare feiten, verliezen, e.d.m. Onze wijkinspecteurs houden een vinger aan de pols in hun wijk. Verder beschikt elk lokaal politiekorps over tweedelijns onderzoeksdiensten zoals de lokale recherche en de jeugdrecherche. De lokale verkeersdiensten zien toe op de verkeersveiligheid op het terrein van de gemeenten. 

Ben je getriggerd en wil je meer weten? Schrijf je dan zeker in en neem de eerste stap naar een boeiende carrière bij de lokale politie! 

Praktisch? 

Datum: zaterdag 4 mei tussen 11 uur en 14 uur.

Locatie: GIB Brasschaat, Door Verstraetelei 50 

Schrijf je in via het digitale inschrijvingsformulier Jobdag 4 mei 2024

Labels