Verdachten van diefstal uit voertuig veroordeeld tot 20 maanden cel

In Schoten gebeurde op 21 september ’22 verschillende diefstallen uit voertuigen alsook enkele pogingen. Een routinecontrole door het team interventie en onderzoek van het team recherche leidden tot de arrestatie van vier verdachten. Begin deze week werden deze vier veroordeeld tot 20 maanden cel en een geldboete voor bendevorming en diefstal.

handen op autoruit

Op 21 september ’22 lopen de meldingen van diefstallen uit voertuig binnen, een zestal. Een controle door het team interventie eerder die dag kan gelinkt worden aan de verdachten. De recherche start een onderzoek. Op basis van informatie via buurtbevraging, nazicht op het ANPR-netwerk (Automatic Number Plate Recognition) en camerabeelden, worden vier verdachten geïdentificeerd en hun verblijfplaats gelokaliseerd. De vier verdachten worden gearresteerd.

Op 20 januari ’23 moest het viertal verschijnen voor de correctionele rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Ze werden veroordeeld tot 20 maanden cel en een geldboete voor bendevorming en diefstal, effectief voor een verdachte en met uitstel voor de drie anderen.

lichtbaken politievoertuig