Hoe kan ik een diefstal uit mijn voertuig voorkomen?

Sommige dieven hebben het niet gemunt op je wagen, maar op de inhoud ervan. Waardevolle voorwerpen zoals een gsm, gps, laptop, fototoestel, zonnebril ... worden vaak in de wagen achtergelaten. Deze kleine voorwerpen liggen letterlijk voor het grijpen en kunnen dieven vrij makkelijk meenemen tijdens hun rooftocht. Andere dieven gaan specifiek op zoek naar onderdelen van je auto, zoals airbags, ingebouwde GPS-toestellen en middenconsoles.

De politie wil dan ook graag enkele preventieve tips meegeven.

  • Parkeer indien mogelijk in een afgesloten garage of op een andere veilige plaats.
  • Indien je op verplaatsing bent, parkeer bij voorkeur in een beveiligde parking of op een andere veilige, drukbezochte plaats. Kies ook voor een plaats met voldoende verlichting.
  • Neem altijd je boordpapieren mee, want die zijn - ook zonder de auto - geld waard voor criminelen.
  • Verwijder altijd je gps en gps-houder uit de auto en veeg de zuignapafdruk uit.
  • Sluit je wagen steeds goed af: niet alleen de portieren maar ook de ramen, eventueel het open dak en ook het kofferdeksel. Zo maak je het de dief moeilijk om zijn slag te slaan. Bovendien zal je verzekeringsmaatschappij een diefstal uit voertuig niet erkennen als de wagen niet slotvast werd achtergelaten en er geen braakschade is.
  • Verwijder bij voorkeur alle andere waardevolle voorwerpen uit de auto (GSM, laptop, tablet, fototoestel,...) of bewaar ze in de koffer uit het zicht.

In onderstaande brochure worden nog enkele bijkomende tips meegegeven.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.