Vakantietoezicht aanvragen

Een vakantie gepland? Dan heb je de buren misschien wel gevraagd om de planten water te komen geven of je kat Minoes te voorzien van eten. Maar heb je er ook aan gedacht om je woning goed te beveiligen tegen ongewenste bezoekers?

Je kan heel wat maatregelen nemen om inbrekers af te schrikken. Zo kan je je woning een bewoonde indruk geven door een tijdschakelaar op een lamp te plaatsen. Ook kan je je buren vragen om – naast de planten water te geven – de brievenbus leeg te maken, de rolluiken op en neer te laten gaan of het gras te maaien. Meer preventiemaatregelen vind je hier.

Vraag vakantietoezicht aan via Police-on-Web

Wij houden bovendien met plezier een oogje in het zeil, zowel overdag als ‘s nachts. Via Police-on-Web kan je gratis vakantietoezicht aanvragen. Of kom gewoon langs een van onze politieposten en vul onderstaand aanvraagformulier in. Opgelet: bezorg ons het ingevulde formulier minstens zeven dagen voor vertrek zodat wij het vakantietoezicht kunnen inplannen.

Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven. Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan laat de controlerende inspecteur een groen kaartje achter met de datum en het uur van de controle. Op die manier weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Voorkempen via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.