Aangifte of melding doen

Dringende meldingen of aangiften

Heb je dringende politiehulp nodig? Bel onmiddellijk 101.

Bijvoorbeeld:

  • Je hoort of ziet een inbraak of diefstal (of merkt dit achteraf op).
  • Er is een zwaar verkeersongeval met gewonden gebeurd.
  • Jij of iemand anders worden bedreigd.
  • Er is een ernstige vechtpartij of overval aan de gang.

Niet-dringende meldingen of aangiften

Kunnen de opvolging en afhandeling van je melding of aangifte op een later moment gebeuren? Dan zijn er verschillende manieren:

Kom persoonlijk langs op afspraak

In ons centraal onthaalpunt in Brecht kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht op afspraak. Daarnaast kan je op weekdagen elke voormiddag of op woensdag de hele dag een afspraak maken in de politieposten van Malle, Schilde of Zoersel.​​​​​​

Doe je aangifte online via Police-on-Web

Het online politieloket Police-on-Web is de klok rond bereikbaar. Je kan er onder meer terecht voor niet-dringende aangiften van fiets-, bromfiets- en winkeldiefstal, en voor niet-dringende aangiften van beschadigingen en graffiti. Daarnaast registreer je via dit platform eenvoudig je alarmsysteem of camera en vraag je er afwezigheidstoezicht aan.

Neem telefonisch contact op

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast endefecte verkeerslichten kan je telefonisch melden via 03 210 40 00. Opgelet: via telefoon, mail of sociale media kan je geen aangifte doen.

Aangifte doen bij seksueel geweld: wij zijn er voor je

Seksueel geweld omvat iedere vorm van ongewenst seksueel contact. Dat kan gaan van ongewenste aanrakingen of zoenen tot verkrachting. De wet onderscheidt twee vormen: verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit.

Aangifte doen van seksueel geweld is voor slachtoffers vaak niet eenvoudig. Toch is het belangrijk om de feiten zo snel mogelijk aan te geven. In ons centraal onthaalpunt in Brecht kan je hiervoor dag en nacht terecht, en ook in onze politieposten staan we tijdens de openingsuren voor je klaar.

Daarnaast ben je steeds welkom in het Antwerpse Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Je krijgt er de eerste medische en psychische zorgen en kan er ook aangifte doen van de feiten.

Op www.seksueelgeweld.be vind je bovendien verschillende hulplijnen die je na de feiten van seksueel geweld kunnen ondersteunen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Voorkempen via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.