Nieuws

Relax! En denk twee keer na voor je op een link klikt

Internetfraude, misleiding, oplichting, bedrog, ... het is helaas iets van alle tijden. Oplichters worden steeds inventiever en slaan ook tijdens deze Coronatijd massaal toe. Ze azen slecht op één ding: slachtoffers in de val lokken en aan de haal gaan met hun centen.

Bij elke soort online oplichting is het resultaat hetzelfde, het nietsvermoedende slachtoffer betaalt en ziet zijn geld nooit terug. Laat u dus niet misleiden!

Vanaf maandag 25/05 openen alle wijkkantoren opnieuw (beperkt) de deuren. Maar ook de wijkinspecteurs moeten werken volgens de ‘corona-voorschriften’.

Omgaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis

Hulplijn 1712 is een professionele hulplijn voor zowel minderjarigen als volwassenen met vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.

1712 is er voor slachtoffers, daders en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. De professionele 1712-hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden en blijven tijdens de coronacrisis de telefoon en chat bemannen.

Op de website www.1712.be vindt u meer informatie. Op deze poster vindt u alvast 5 tips om met conflicten om te gaan.

Alle informatie inzake de maatregelen die genomen worden in ons land ter bescherming tegen het Corona virus zijn beschikbaar en worden bijgewerkt op de website www.infocoronavirus.be.  Ook de website van Vlaanderen.be/corona wordt regelmatig bijgewerkt.

Het telefoonnummer 0800.14.689 blijft bereikbaar (8-20 uur) om vragen van burgers te beantwoorden als het antwoord niet op deze websites teruggevonden kan worden.

Wij doen een oproep om alle vragen via de hogervermelde informatiekanalen te stellen, zodat onze collega's hier niet mee belast worden. Zo kunnen zij zich volledig wijden aan de uitvoering van hun kerntaken als gevolg van de maatregelen.

Speedpedelecs in het lokale verkeer

De manier waarop wij ons verplaatsen wijzigt zich door de tijd heen. Sedert geruime tijd heeft de elektrische fiets zijn plaats in het straatbeeld ingenomen. Aanvankelijk waren dit fietsen met een ondersteuning tot 25 km/uur, vooral gebruikt voor recreatief gebruik.