Nieuws

Omgaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis

Hulplijn 1712 is een professionele hulplijn voor zowel minderjarigen als volwassenen met vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.

1712 is er voor slachtoffers, daders en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. De professionele 1712-hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden en blijven tijdens de coronacrisis de telefoon en chat bemannen.

Op de website www.1712.be vindt u meer informatie. Op deze poster vindt u alvast 5 tips om met conflicten om te gaan.

Alle informatie inzake de maatregelen die genomen worden in ons land ter bescherming tegen het Corona virus zijn beschikbaar en worden bijgewerkt op de website www.infocoronavirus.be.  Ook de website van Vlaanderen.be/corona wordt regelmatig bijgewerkt.

Het telefoonnummer 0800.14.689 blijft bereikbaar (8-20 uur) om vragen van burgers te beantwoorden als het antwoord niet op deze websites teruggevonden kan worden.

Wij doen een oproep om alle vragen via de hogervermelde informatiekanalen te stellen, zodat onze collega's hier niet mee belast worden. Zo kunnen zij zich volledig wijden aan de uitvoering van hun kerntaken als gevolg van de maatregelen.

Graag brengen wij u via deze weg op de hoogte van een aantal bijkomende maatregelen die de politiezone Noorderkempen neemt om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Speedpedelecs in het lokale verkeer

De manier waarop wij ons verplaatsen wijzigt zich door de tijd heen. Sedert geruime tijd heeft de elektrische fiets zijn plaats in het straatbeeld ingenomen. Aanvankelijk waren dit fietsen met een ondersteuning tot 25 km/uur, vooral gebruikt voor recreatief gebruik.

Bij de sextortion scam ontvang je een mail waarin afpersers beweren dat ze je computer hebben gehackt en intieme beelden van je hebben gemaakt wanneer je naar porno keek. De afpersers dreigen ermee om de beelden te verspreiden op het internet tenzij je een bedrag betaalt.