Politieactie Trivium in Lommel

Op donderdag 11 mei vond er in Lommel op de weg een grote gecoördineerde politieactie plaats. Onze Lokale Politie werd hierin ondersteund door de Douane, Wegenpolitie, Federale diensten en manschappen van de omliggende politiekorpsen.

Trivium2

Tussen 17u en 22u30 werden er aan de grens met Nederland 4800 voertuigen getrieerd, waarvan er 131 door motards verder werden begeleid naar een volledig uitgerust station waar bijkomende controles uitgevoerd werden. Mogelijke vluchtwegen werden gemonitord en met droneversterking werd het overzicht bewaakt.

Er werd gecontroleerd op identiteit, boorddocumenten, brandstof, rijden onder invloed, drugs- of wapenbezit en illegaal verblijf. In totaal werd er 32 maal PV opgesteld, met ook 3 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs en 2 takelingen van het voertuig tot gevolg.

De coördinatie en samenwerking tussen de verschillende disciplines liep zeer goed en er konden door de diensten belangrijke lessen worden getrokken voor toekomstige acties. Een vervolg zal binnenkort in samenwerking met de Nederlandse politie worden opgenomen.

De drugshond had de tijd van haar leven en deed vrolijk kwispelend haar job.

 

Labels