Hoe aangifte doen?

 

ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Uw tijd is kostbaar en daarom maak je voor een klacht of aangifte van minder dringende zaken (bijvoorbeeld bij een verlies, een gewone diefstal, problemen met bezoekrecht,…) beter vooraf een afspraak. Zo voorkom je lange wachttijden en word je verder geholpen op het overeengekomen tijdstip. Wij kunnen op deze manier ook voldoende tijd en aandacht besteden aan uw probleem, zonder druk van andere wachtenden na U.

Maak HIER een afspraak

Wist je trouwens dat je voor sommige aangiftes helemaal niet naar het politiebureau hoeft te komen ? Aangifte van de diefstal van een (brom)fiets, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti,... kan je gewoon doen via internet op de website www.police-on-web.be. Je dient je hiervoor wel aan te melden via een token of middels je elektronische identiteitskaart.

Voor het verlies van een identiteitskaart hoef je zelfs niet bij de politie te zijn, je kan rechtstreeks terecht in het stadhuis (opgelet: niet bij diefstal van een identiteitskaart en ook niet voor verlies/diefstal van een paspoort of rijbewijs, daarvoor moet je nog steeds eerst bij de politie passeren, het liefst na afspraak dus).

Je kan tijdens de openingsuren van het commissariaat (van 8u tot 20u) ook terecht zonder afspraak, maar dan loopt je het risico te moeten wachten want afspraken gaan voor.

 

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, u kunt er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lommel via het contactformulier of telefonisch via 011/399.899.