Agenda

ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Aangifte doen bij de politie ? Vanaf 1 maart gemakkelijker na afspraak !

Voor spoedeisende politiehulp (bijvoorbeeld bij inbraak, zwaar fysiek geweld,

gevaarlijke situaties,…) kan je dag en nacht terecht op het noodnummer 101. In regel komt er dan zo snel mogelijk een politieploeg ter plaatse.

Uw tijd is kostbaar en daarom maak je voor een klacht of aangifte van minder dringende zaken (bijvoorbeeld bij een verlies, een gewone diefstal, problemen met bezoekrecht,…) beter vooraf een afspraak. Zo voorkom je lange wachttijden en word je verder geholpen op het overeengekomen tijdstip. Wij kunnen op deze manier ook voldoende tijd en aandacht besteden aan uw probleem, zonder druk van andere wachtenden na U.

Maak HIER een afspraak

Wist je trouwens dat je voor sommige aangiftes helemaal niet naar het politiebureau hoeft te komen ? Aangifte van de diefstal van een (brom)fiets, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti,... kan je gewoon doen via internet op de website www.policeonweb.be. Je dient je hiervoor wel aan te melden via een token of middels je elektronische identiteitskaart.

Voor het verlies van een identiteitskaart hoef je zelfs niet bij de politie te zijn, je kan rechtstreeks terecht in het stadhuis (opgelet: niet bij diefstal van een identiteitskaart en ook niet voor verlies/diefstal van een paspoort of rijbewijs, daarvoor moet je nog steeds eerst bij de politie passeren, het liefst na afspraak dus).

Je kan tijdens de openingsuren van het commissariaat (van 8u tot 20u) ook terecht zonder afspraak, maar dan loopt je het risico te moeten wachten want afspraken gaan voor.

 

ONLINE VERKEERSPARK BOEKEN

Sinds 2006 beschikt Lommel over een eigen verkeerspark in de Marie Curiestraat waar jonge fietsers kunnen leren hoe ze zich zelfstandig en veilig in het verkeer kunnen verplaatsen.

Het verkeerspark bestaat uit een weggedeelte waar men verschillende verkeerssituaties heeft nagebootst en een rijvaardigheidspiste waar de kinderen hun rijbewegingen, evenwicht en reactiesnelheid kunnen trainen.

Tijdens een sessie op het verkeerspark worden de kinderen meestal in groepen verdeeld en wordt er via een korte rondleiding uitgelegd hoe alles werkt. Nadien kunnen ze op het weggedeeldte rijden met fietsen en gocars. Ondertussen wordt alles nauwgezet in de gaten gehouden door onze agenten en kan er gecorrigeerd worden via de geluidsinstallatie die in het park verwerkt zit.

Basisscholen en jeugdverenigingen kunnen   ONLINE het verkeerspark boeken.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lommel via het contactformulier of telefonisch via 011/399.899.