Inbraakpreventie

Elke 6 minuten gebeurt er ergens in België een inbraak. 80% van deze inbraken duren minder dan 5 minuten. Deze inbraken doen zich vaak voor tussen 14 en 18 uur, wanneer de rolluiken open zijn en het alarm uitgeschakeld is. Inbraak voorkomen betekent dus dat je het de inbreker zo tijdrovend en lastig mogelijk maakt om bij jou in te breken. Hij heeft immers haast, schuwt licht en lawaai en houdt van licht gereedschap.

Denk eraan dat je een beroep kan doen op een diefstalpreventieadviseur om te controleren of jouw woning goed beveiligd is tegen inbraken. Een diefstalpreventieadviseur is een speciaal opgeleide politieman of gemeenteambtenaar die op jouw verzoek persoonlijk en praktisch, kosteloos en vertrouwelijk, advies geeft over de beveiliging van jouw woning tegen inbraken of diefstallen/aanslagen in je handelszaak. Deze dienst is volledig gratis.

Voor gratis en vrijblijvend advies dat toegespitst is op jouw bouwplan, woning of winkel kan je terecht bij Marie-Anne Anthonis op het nummer 011 39 98 61 of op het mailadres tpa@politie.lommel.be.

Na afspraak kan er een bezoek ter plaatse gebeuren met een beveiligingsadvies voor het betreffende pand.

Politie

Dorp 57
3920 Lommel
Tel. 011 39 98 99
info@politie.lommel.be

Elke dag van 8u00 tot 20u00

De politie blijft voor dringende zaken natuurlijk 24 uur op 24 bereikbaar op het noodnummer 101.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 399 899.