Aangifte van fietsdiefstal

Aangifte of niet ?



Doe altijd aangifte van fietsdiefstal. Vraag een PV-nummer. Fietsdieven en helers rekenen erop dat niemand iets tegen hen onderneemt. Verwittig de politie wanneer je iemand een fietsslot ziet kraken. Bij verkoop van fietsen tussen particulieren kan je voor gegraveerde fietsen eerst het rijksregisternummer controleren. De eerste cijfers van het nummer zijn altijd de geboortedatum van de eigenaar. Het lijkt misschien overbodig maar toch een waarschuwing, het slachtoffer worden van een fietsdiefstal is uiteraard geen excuus om dan maar zelf een fiets te gaan stelen.

Als je slachtoffer bent van een fietsdiefstal, geef je dit best aan bij de politie.  Wanneer je dit niet doet, kan je fiets niet terugbezorgd worden wanneer hij teruggevonden wordt.

Als eigenaar van de fiets doe je aangfite op het politiekantoor of online via police-on-web.  Om de aangifte online te registreren heb je een elektronische identiteitskaartlezer, een gebruikersaccount of een token nodig.

Zorg ervoor dat je de fiets gedetailleerd kan beschrijven.  Indien je fiets gegraveerd is, breng je het registratienummer mee.  Hoe beter de beschrijving, hoe groter de kans dat je fiets wordt teruggevonden.

Wanneer je een fietsdiefstal aangeeft, krijg je een attest van diefstal mee.  Je hebt dit attest nodig om te bewijzen dat het om jouw fiets gaat wanneer hij teruggevonden wordt.

Wanneer er een fiets teruggevonden wordt die voldoet aan de door jou beschreven fiets, word je hiervan op de hoogte gebracht.  Je kan ten allen tijde ook de website www.gevondenfietsen.be raadplegen en nagaan of jouw fiets elders werd teruggevonden.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lokeren via het contactformulier of telefonisch via 09-340.94.99.