Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van oplichting? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Op het politiekantoor: hiervoor maakt u een afspraak online op de website www.politie.be/5434 of telefonisch op het nummer 09/340.94.99 
  2. Via het online loket voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Of ter plaatse bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals  defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 09/340.94.99


Alles wat een interventie vraagt met dringende tussenkomst moet je aanmelden via de dienst 101. Dit kan telefonisch of via de app.
https://www.112.be/nl/app

 

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 09/340.94.99

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lokeren via het contactformulier of telefonisch via 09-340.94.99.