Een hond of kat verloren of gevonden?

Een hond of kat gevonden?

Meld dit via het noodnummer 101 of in een van onze commissariaten. Het is belangrijk dat de hond of de kat wordt bijgehouden door de vinder zodat de interventieploeg weet op welk adres ze het dier kunnen ophalen. De ploeg is in het bezit van een chiplezer, zodat de eigenaar van een geregistreerd dier eenvoudig achterhaald en gecontacteerd kan worden. Wanneer de chip ontbreekt, onleesbaar is of niet geregistreerd werd, kan de eigenaar niet gevonden worden en brengen we het gevonden dier naar het Dierenasiel Sint-Hubertus in Aalst.

Een hond of kat verloren?

Meld dit via het noodnummer 101 of in een van onze commissariaten. Als je huisdier een chip draagt, kan de politie de gegevens van de eigenaar makkelijk inlezen. Je wordt verwittigd als je hond of kat gevonden wordt.

Opgelet: Het onbeheerd laten loslopen van je hond op openbaar domein is om veiligheidsredenen niet toegelaten en kan gesanctioneerd worden met een gemeentelijke administratieve boete (GAS). Voorkom dit, hou je hond aan de leiband en zorg voor een goed afgesloten eigendom.

Check de chip van je hond of kat 

Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is jouw huisdier gechipt? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven om de gegevens van je hond of kat openbaar te maken. Anders kan ook de politie niet zien dat dit jouw huisdier is.

Dus: heb jij de gegevens op de chip van je hond of kat al gecheckt? Doe het nu op checkjechip.be en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.

Checkjechip.be
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Buggenhout-Lebbeke via het contactformulier of telefonisch via 052 46 83 83.