Nieuws

Herbedeling politiekrant Zedelgem

Begin november 2019 werd in de gemeenten Oostkamp, Beernem en Zedelgem, de 'politiekrant'  bedeeld. Echter veel mensen in Zedelgem hebben de krant niet ontvangen. Vandaar dat er een nieuwe bedeling zal plaatsvinden van de politiekrant editie Zedelgem, en dit in het weekend van 7 en 8 december 2019. 

"Het Houtsche doet mee aan het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer".

Op 3 december 2013 eiste een kettingbotsing langs de A19 te Zonnebeke een zware tol. Meer dan 130 voertuigen, tientallen gewonden en twee doden waren de trieste balans. Om deze dag te herdenken wordt jaar door de provincie het initiatief genomen om een "West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer" te organiseren.

De actie vindt dit jaar plaats vanaf vrijdag 6 december om 17.00 uur tot maandag 9 december om 06.00 uur.

We focussen ons op alcohol en drugs, snelheid en overige verkeersinbreuken. 

Fictieve incasso... echte oplichting!

Heb jij een brief, e-mail of telefoon gekregen van een incassobureau zonder dat je weet waarvoor? Dan ben je niet alleen. De Economische Inspectie van de FOD Economie wordt overstelpt door meldingen over frauduleuze incassobureaus. Ze zetten consumenten op een agressieve wijze onder druk om onterechte rekeningen te betalen.

Geen feestvuurwerk tijdens eindejaarsperiode

De eindejaarsfeesten staan weer voor de deur en misschien denk je eraan om de overgang van oud naar nieuw extra in de verf te zetten met een spetterend vuurwerk? Vlaanderen verbiedt het afsteken van vuurwerk en de gemeenten Oostkamp, Beernem en Zedelgem volgen dit verbod.

Verbod

Vlaanderen verbiedt het afsteken van vuurwerk. Gemeentebesturen kunnen van dit algemene verbod afwijken en vuurwerk toelaten, op bepaalde momenten en plaatsen.

Tijdens de periode van 15/09/2019 tot 25/10/2019 werden er preventieve fietscontroles gehouden.

Hieronder de resultaten van de fietscontroles van dit jaar.

Dit jaar werden er 1745 fietsen gecontroleerd, hiervan zijn er 39,43 % niet in orde.

Van 18,40% was de fietsverlichting niet in orde.

In bijlage ziet u alle cijfers betreffende dit jaar en de vorige jaren.