Nieuws

De Koningin op bezoek in De Zande

Hare Majesteit de Koningin brengt vandaag een werkbezoek aan de Gemeenschapsinstelling De Zande in Beernem. Samen met de collega’s van de federale politie van het veiligheidsdetachement bij het Koninklijk Paleis, staat de Politiezone Het Houtsche  in voor een vlot en veilig verloop van deze unieke gebeurtenis.

Opgelet voor oplichting via WhatsApp!

Je krijgt een berichtje via WhatsApp van dochterlief dat ze een nieuw telefoonnummer heeft? Opgelet! Grote kans dat het niet je dochter is, maar oplichters!

Resultaten verkeerscontrole

Op zaterdag 21 november 2020 werd zonebreed een verkeerscontrole georganiseerd.

Hieronder de resultaten van deze actie.

Geen vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode

Door de huidige coronamaatregelen is het nog niet duidelijk of en hoe we deze eindejaarsperiode zullen kunnen vieren. Evenwel is er ook dit jaar geen vuurwerk toegestaan in gans de politiezone (Beernem, Oostkamp en Zedelgem). Het oplaten van feestballonnen is eveneens niet toegelaten.

Campagne Verplicht Verlicht

Vanaf vandaag 16 november 2020 tot en met 28 februari 2021 loopt de repressieve fase van de fietscampagne #verplichtverlicht

 

In deze fase voert de politie effectief controles uit op de openbare weg. Hierbij wordt vooral ingezet op zichtbaarheid van de fietser (controle fietsverlichting).

 

Onderstaande video kadert in het bredere geheel om jongeren te sensibiliseren om zichtbaar te zijn in het verkeer.