4e fase van de deconfiniëring: de nieuwe maatregelen

Fase 4 van de deconfiniëring is op 1 juli van start gegaan. Deze fase werd versterkt door de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad op 8 juli heeft genomen.

In de bijgevoegde "memo" worden de genomen en in de ministeriële besluiten van 30 juni en 10 juli bekrachtigde maatregelen nader toegelicht.

Covid 19

Wat zijn de essentiële maatregelen die moeten worden gehandhaafd?

  1. Als u naar het buitenland reist: raadpleeg dan de website van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.be) die de regels bepaalt volgens de bestemming (met een kleurcode die bepaalt of de reis toegestaan, verboden of onder voorwaarden toegestaan is). De situatie verandert van dag tot dag, dus de site wordt dagelijks bijgewerkt.
  2. Vanaf de leeftijd van 12 jaar is het dragen van maskers niet alleen meer verplicht voor het personeel in hotels en restaurants en in het openbaar vervoer, maar ook op vele andere plaatsen zoals winkels en winkelcentra.
  3. De bijeenkomsten zijn mogelijk in een georganiseerde context, maar op voorwaarde dat het maximum aantal toegestane personen en de opgelegde voorwaarden worden gerespecteerd (voorwaarden in sommige gevallen gewijzigd op 1 augustus).
  4. De bijeenkomsten in de privé-sfeer, in een context die niet door een professioneel bedrijf wordt georganiseerd, zijn beperkt tot 15 personen.
  5. De wekelijkse sociale zeepbel is beperkt tot 15 personen.

De politiezone zal controleren of de maatregelen worden nageleefd en verzoekt de instellingen die betrokken zijn bij het verplicht dragen van het masker, deze verplichting te specificeren door middel van een steun die wordt geplaatst voordat zij de instelling betreden.

We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om deze maatregelen te respecteren om te voorkomen dat we met strengere maatregelen te maken krijgen!

Aide mémoire 1

Aide mémoire 2

Aide mémoire 3

Aide mémoire 4

Aide mémoire 5

Aide mémoire 6

Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden door op de onderstaande knoppen te klikken

Labels