Een grensoverschrijdingsblokkade naast de "4 posten" aan Le Bizet: voor een efficiëntere controle

Om zich te kunnen wijden aan de controle van de essentiële en belangrijkste grensassen heeft de politiezone van Komen betonnen blokken laten plaatsen bij een doorlaatpost die aan Le Bizet is geannexeerd. Dit besluit is genomen door de autoriteiten van de stad Komen-Waasten in overleg met de Armeense autoriteiten en op basis van een tijdelijk politiebevel.

Deze blokkade zal dus helpen om een grensoverschrijdende oversteek te voorkomen, die sommige mensen nog steeds proberen over te steken voor niet-essentiële reizen.

Blocage 4 poteaux

De blokkade is geïnstalleerd op de plaats die bekend staat als "4 posten" op het kruispunt van de Dumezrij, de Henri Duribreu straat en de Quatre-Poteauxstraat, met uitzicht op de straat Wramour, gelegen op Frans grondgebied in de gemeente Armentières.

Een tweede (onofficiële) oversteekplaats werd beter gematerialiseerd door betonnen blokken. Het is degene die zich bevindt op het kruispunt tussen de achterkant van de rue des Jeunes Mariés en de Sentier de la Planche in Le Bizet.

De blokkering van deze secundaire wegen verhindert geenszins geautoriseerde bewegingen (voor werk of verzorging) door de Armentièresstraat, en dit zonder grote omweg, aangezien de afwijking slechts 200 meter bedraagt.

Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden door op de onderstaande knoppen te klikken