Alcohol- en drugsactie nav festival Hoogstraten

Naar aanleiding van een festival dat afgelopen weekend, plaatsvond te Hoogstraten, zijn onze diensten overgegaan tot een algemene verkeerscontrole, hoofdzakelijk gericht op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur.  

In totaal werden 507 voertuigen gecontroleerd verdeeld over twee verschillende locaties in de nabije omgeving van het festival.  

Alcoholcontrole

Bij deze controle werden acht bestuurders in overtreding genomen voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie van hen hadden dermate veel gedronken waardoor hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor de duur van vijftien dagen. Een van deze bestuurders was zo dronken dat deze, bij het openen van het portier door onze diensten, uit zijn wagen viel. Dit terwijl er nog twee andere personen aanwezig waren in zijn voertuig!

Eén voertuig werd in beslag genomen daar dit niet geldig verzekerd bleek te zijn.

Tenslotte werd ook nog een 17-jarige bestuurder betrapt welke s ’nachts besloot te gaan rondrijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.  

Zes bestuurders hebben geprobeerd onze controle te ontvluchten, maar zij werden door ons interceptievoertuig veilig tot de controleplaats gebracht.