Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Vanuit onze politiedienst zijn wij bezorgd om uw veiligheid, onder andere met betrekking tot het risico op diefstallen in uw woning. Deze problematiek betreft tevens een prioriteit binnen ons Zonaal Veiligheidsplan.

Vandaar dat wij aandacht besteden aan dit fenomeen. Vakantietoezicht houdt in dat uw woning wordt opgenomen in ons patrouilleschema. Regelmatig wordt dan nazicht gedaan van de toestand van uw woning. Anders dan bij een klassieke patrouille gebeurt het nazicht dan grondiger; ook de achterzijde van de woning wordt dan namelijk gecontroleerd, indien dit mogelijk is.Het zou jammer zijn als u bij uw thuiskomst van uw welverdiende vakantie moet vaststellen dat ongewenste gasten binnengeweest zijn in uw woning. Volledig te vermijden is dat uiteraard niet, doch  u kan echter bepaalde voorbereidingen treffen om het risico op een inbraak te beperken.

Vakantietoezicht door de politie

U kunt dit vakantietoezicht aanvragen op de verschillende politieburelen in de politiezone of u kan het formulier “Aanvraag tot vakantietoezicht” hieronder downloaden, invullen en afdrukken.

 

TIP  :

 

 

Vergeet niet om ook DEEL 2 van het aanvraagformulier

te lezen en te ondertekenen.

Het betreft hier een overeenkomst tussen u en onze politiedienst,

die ons toelaat om uw eigendom rechtmatig te betreden.

Eénmaal het formulier volledig en correct ingevuld bezorgt u dit terug aan één van onze commissariaten.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Kempen N-O via het contactformulier of telefonisch via 014 404 060.