Hoe aangifte doen?

Bent u slachtoffer van een misdrijf? Werd uw wagen beschadigd? Was u betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Uw portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop u aangifte kan doen:

  1. Op een commissariaat: tijdens de openingsuren kan u terecht op een van onze commissariaten. Sinds 4 januari 2021 is het mogelijk om een afspraak te maken voor een klacht of een aangifte. Dit kan via de link die u op de startpagina van onze website terugvindt;
  2. Online politieloket: voor bepaalde feiten kan u aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse: bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten… kunnen wel telefonisch gemeld worden via 011 44 08 20.

Op een commissariaat

In het commissariaat kan u tijdens de openingsuren terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan u eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (rijbewijs, inschrijvingsbewijs voertuig…). Bij verlies inschrijvingsbewijs van een voertuig is het belangrijk dat de eigenaar aangifte doet en dat hij/zij het voertuig meebrengt.

Tijdens de openingsuren kan u ook terecht in één van de wijkcommissariaten bij u in de buurt.

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be. U kan er terecht voor aangifte van kleine misdrijven, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van uw alarmsysteem.

Voor aangifte van volgende feiten kan u op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel in deze gevallen 101.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 44 08 20.