Betrapping op heterdaad van 3 autodieven !

Op 27/08/2019 om 01:15 uur werd een getuige gewekt door lawaai afkomstig van de openbare weg Baron Albert D'huartlaan te 1950 KRAAINEM. Hierop is de getuige onmiddellijk aan het venster van zijn slaapkamer gaan kijken en kon hij zien dat er 3 jongeren in het voertuig BMW van zijn buren aan het inbreken waren.

De 3 jongeren zijn vervolgens in het voertuig gaan zitten dat ze - zonder het voertuig te starten - een 100-tal meter bergaf hebben laten rijden. Nadien hebben ze dit voertuig achtergelaten en hebben ze zich opnieuw naar dezelfde woning begeven. Er stond nog een tweede voertuig (een Volvo) voor die woning geparkeerd. Ook hier zijn de 3 verdachten erin geslaagd om in te breken in dit voertuig !
Wanneer ze in de Volvo zitten merkt de getuige op dat onze patrouille op dat moment voorbij rijdt gebruik makend van het blauwe zwaailicht. Hierop verlaten de drie dieven in paniek het tweede voertuig en begeven zich te voet naar het 4-armenkruispunt.

Amper een 100-tal meter verder worden de drie jongeren op de Baron Albert D'Huartlaan geïnterpelleerd door onze patrouille en van hun vrijheid beroofd (met bijstand van een ploeg van PZ Zaventem). Het betreft 3 minderjarigen van 16,15 en 15 jaar oud afkomstig uit Sint-Pieters-Woluwe, Wezembeek-Oppem en Overijse.

Zij werden ter beschikking gesteld van de gerechtelijke overheid.