Nieuws

Naar aanleiding van de aangekondigde provinciale actieweek van afleiding aan het stuur, werden er verschillende acties gehouden in de zone politiezone Wokra. In het totaal liepen er 74 bestuurders tegen de lamp, allen voor het gebruik van gsm/smartphone aan het stuur. Al deze bestuurders zullen nu voor de politierechtbank gedagvaard worden en riskeren een fikse boete en misschien ook een rijverbod.

Er werd beslist om de overtredingen van alcoholintoxicatie boven 0,35mg/l en van 'het gebruik van gsm achter het stuur' gezamenlijk op het parket te behandelen. Er zal geen minnelijke schikking worden voorgesteld voor dergelijke overtredingen.

Horecazaken en het coronavirus.

Coronavirus: raadgevingen voor de heropstart van de horecazaken

Om de heropening van de horeca te begeleiden heeft de FOD Economie (website FOD economie) een gids met tips en communicatiedragers samengesteld om de restaurant- en café-uitbaters te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.

Het goed beveiligen van accounts via tweestapsverificatie.

Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition zullen tijdens de European Cyber Security Month in oktober 2020 een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid lanceren. Dit jaar gaat de aandacht uit naar het goed beveiligen van accounts en willen ze de internetgebruiker aanmoedigen om accounts sterk te beveiligen met tweestapsverificatie. Niets belet U om die tweestapsverificatie nu al te gebruiken voor het beveiligen van Uw accounts zonder die campagne af te wachten. 
 

Mondmasker verplicht op zak te hebben in Vlaams-Brabant !

Op heel wat plaatsen en in sommige gemeenten is het dragen van een mondmasker verplicht. Om voorbereid te zijn op alle situaties is het vanaf nu verplicht om telkens een mondmasker op zak te hebben en dit op het hele grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. Zo ben je ook voorbereid als het drukker is dan verwacht om jezelf en anderen te beschermen.