Nieuws

Deze maand gaat onze aandacht naar sluipverkeer meer bepaald : het negeren van het verbodsbord C1 en C3 (met onderbord 'uitgezonderd plaatselijk verkeer').

In de maand februari 2021 was er het maandthema gordel/gsm/afleiding aan het stuur. Tijdens heel de maand werden er door onze diensten op verschillende plaatsen controles uitgevoerd. Hieronder vindt U de resultaten van al deze acties :

De website www.slachtofferzorg.be bestaat intussen drie jaar. Op deze website vinden slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en aanslagen informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Ook naasten van deze slachtoffers en getuigen kunnen voor informatie en ondersteuning op deze website terecht. Voor verschillende feiten biedt de website specifieke informatie en wordt er dieper ingegaan op wat slachtoffers zelf kunnen doen en wie hen kan helpen. Zo werd de website onlangs aangevuld met informatie rond vandalisme, bedreiging, mensenhandel, (cyber)pesten, vluchtmisdrijf en discriminatie.

Op zaterdag 20 februari 2021 werden er over de volledige zone 5 controle-dispositieven gehouden, waarvan 4 dispositieven gekoppeld aan snelheid en dit op volgende locaties :

  • N226 (Wezembeeklaan) Km 5.4 richting Carrefour te Wezembeek-Oppem
  • Statieplaats te Kraainem
  • N226 (Wezembeeklaan) Km 5.4 richting Wezembeek-Oppem
  • Mechelsesteenweg 257 te Wezembeek-Oppem
  • Wezembeeklaan 106 te Kraainem