PZ WOKRA verwelkomt een nieuwe collega

Sinds kort beschikt de politiezone WoKra over een "nieuwe" medewerker. De viervoeter betreft Joz, een Mechelse herder van 3 jaar oud.

Joz

Joz is een patrouillehond die werd gekoppeld aan de geleider Kevin, een inspecteur die al langer werkzaam is in de politiezone.  Het duo maakt deel uit van het fenomeen- en overlastteam (FOT) van de politiezone.  JOZ wordt een volwaardig lid van het korps en hij is van groot belang om het werk van de inspecteurs op het terrein te ondersteunen. Kevin en JOZ zullen voornamelijk preventief worden ingezet, zoals het uitvoeren van voetpatrouilles in parken en bossen, aanwezigheid op evenementen in de politiezone, leveren van bijstand bij interventies, deelnemen aan controleacties (gerechtelijk en verkeer) ... Het duo maakt hierbij gebruik van een speciaal uitgerust voertuig.

Joz en Kevin hebben er net een intense en zware opleiding "patrouillehondgeleider" opzitten. Gisteren mochten ze dan ook de terechte felicitaties ontvangen van het politiecollege van de PZ WoKra.

Labels