Seksueel geweld - je bent niet alleen !

Wie seksueel geweld meemaakt kampt vaak met schuld- en schaamtegevoelens en heeft moeite om er over te spreken. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers van seksueel geweld nood hebben aan een anoniem, professioneel hulpverleningskanaal. Via seksueelgeweld.be wordt hen een veilige ruimte om (gratis) te chatten met een gespecialiseerde psycholoog aangeboden. Chatoproepers ontvangen psychologische ondersteuning en kunnen (op hun tempo) ook naar verdere hulpverlening worden toe geleid.
Om de hand te reiken naar de vele slachtoffers van seksueel geweld en drempels naar hulp verder te verlagen, lanceert Chat na Seksueel Geweld (*) de video “Je bent niet alleen”.

Help slachtoffers van seksueel geweld door deze video via uw kanalen te verspreiden.

Dit kan door het delen van één van volgende links op uw social media :

Chat na Seksueel Geweld (*) ging op 10 april 2019 van start binnen ICRH, Universiteit Gent in opdracht van het Kabinet van Gelijke Kansen en met de steun van het Instituut voor Gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM).  Sinds de start ontvingen ze via seksueelgeweld.be en violencessexuelles.be meer dan 1600 chatoproepen. De chatlijn na seksueel geweld blijkt tegemoet te komen aan een grote nood van slachtoffers van seksueel geweld.