Wat is een buurtinformatienetwerk (BIN)?

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de buurtbewoners en de lokale politie die een informatie-uitwisseling in een verwittigingssysteem vastlegt.

Dit betekent dat als je een verdachte handeling of een misdrijf ziet, je dit meldt aan de 101-centrale. De centrale verzendt dan via de telefoon tegelijkertijd een bericht aan alle andere BIN-leden. Dit spraakbericht bevat een aantal preventieve tips. Op basis van je melding zal de 101-centrale een politiepatrouille ter plaatse sturen zodat de BIN-leden bijkomende informatie krijgen.

Bedoeling is dus de criminaliteit in te perken en de veiligheid van de inwoners te verbeteren. Preventie en sociale controle zijn de basisgedachten. En dit met een minimum aan inspanningen! Overal zijn de inwoners lovend over deze samenwerking.

Ben je nog niet aangesloten bij een BIN? Wil je meer informatie? Neem hiervoor contact op met onze verantwoordelijke Commissaris Rudi Rotsaert via het algemene nummer 02 766 18 18 of mail naar politie@wokra.be

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 766 18 18.