Aanhouding 2 verdachten diefstal uit voertuig

Op zondag 26/5/2024 reed onze interventieploeg 's morgens patrouille in de Dansaertlaan. Ter hoogte van het containerpark kruisten ze omstreeks 6u30 twee mannen die te voet in de richting van Brussel stapten. Ze leken opgeschrikt toen ze het politievoertuig zagen naderen, waardoor de ploeg overging tot controle. Het ging om 2 mannen van Algerijnse origine die niet over de geldige verblijfspapieren beschikten. 

Ze werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en verdere controle. De ene persoon had een pepperspray op zak en de andere een mes. Ze hadden verder een rugzak bij met allerhande voorwerpen die gelinkt konden worden aan meerdere diefstallen uit voertuigen in zowel Dilbeek als Ternat.

Het buurtinformatienetwerk van Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapelle werd opgestart met de boodschap aan de burgers om hun voertuig na te kijken op braaksporen of gestolen voorwerpen en hiervan meteen de politie in kennis te stellen.  

De twee mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die ze onder aanhoudingsmandaat plaatste. Verder onderzoek loopt.

Labels