Resultaten alcoholactie 23 maart 2019

Tijdens de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 maart 2019 stelden wij achtereenvolgens op 5 locaties in Dilbeek een verkeersdispositief op waarbij we de passerende bestuurders lieten blazen.

BOB sleutelhanger

Van de 140 bestuurders die gecontroleerd werden hadden er 13 (of bijna 10%) te veel gedronken. Vrijblijvende tip: als je als bestuurder niet meer mag rijden omdat werd vastgesteld dat je onder invloed bent van alcohol, raden we af om je autosleutels door te geven aan een passagier die eveneens te veel gedronken heeft. Zorg dat er altijd een BOB achter het stuur zit.

We stelden ook 14 verkeersinbreuken vast waaronder 9 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De locaties van de verkeerscontroles waren de Bosstraat, de Itterbeeksebaan, de Stationsstraat, de d'Arconatistraat en de Lenniksebaan.

Tegelijk stelden we onze flitser op langs de Itterbeeksebaan, de Ninoofsesteenweg en de Gossetlaan. Van de 619 gecontroleerde voertuigen reden er 40 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u op de Ninoofsesteenweg waar een limiet van 70 km/u geldt.