Resultaten verkeersactie 19 en 21 november 2022

Tijdens deze twee verkeersacties legden we de nadruk op controle op het gebruik van de gsm aan het stuur maar we stelden ook een resem andere inbreuken vast.

gsm aan het stuur

Op zaterdag 19 november 2022 controleerden we voertuigen op meerdere plaatsen in Dilbeek, niet enkel vanop een vaste locatie maar ook al rijdend. We lieten 67 bestuurders blazen, daarvan had niemand te veel gedronken. We stelden onze flitswagen op langs de Ternatstraat en van de 666 passerende voertuigen reden er 77 (12%) te snel. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u (snelheidsregime 50 km/u).

We stelden 15 pv's op voor het gebruik van de gsm aan het stuur, 4 voor het niet dragen van de gordel, 31 voor foutparkeren en 16 voor andere inbreuken zoals niet-verzekering of een vervallen rijbewijs C. Deze laatste bestuurder zag zijn trekker en oplegger getakeld worden. 

Op maandag 21 november 2022 stelden we onze controlepost op aan de stelplaats van De Lijn op de Ninoofsesteenweg. Van de 62 bestuurders die we lieten blazen, had er 1 te veel gedronken. Daarnaast legden 2 bestuurders een positieve speekseltest af voor het gebruik van drugs.

Voor het gebruik van de gsm aan het stuur stelden we maar liefst 30 inbreuken vast en voor het niet dragen van de gordel 8 inbreuken. Van de overige 21 inbreuken waren er 3 voor een verkeerde zekering van de lading. Eén vrachtwagenchauffeur werd gevraagd om zijn vrachtwagen volledig te herladen om zich in orde te stellen.