Resultaten verkeersactie PACE

Op zaterdag 16 maart 2019 organiseerden de drie politiezones AMOW, Dilbeek en TARL (samen de politieassociatie centrum oftewel PACE) een verkeersactie in Roosdaal en Dilbeek.

Logo PACE

In totaal namen 13 medewerkers van de drie politiezones deel aan de actie. Het eerste dispositief werd opgesteld op de Ninoofsesteenweg in Roosdaal en daarna op diezelfde steenweg in Dilbeek.

In totaal moesten 403 bestuurders blazen, daarvan hadden er maar 3 iets te veel gedronken. Twee bestuurders werden betrapt op het gebruik van cannabis. Eén persoon die gecontroleerd werd stond internationaal geseind en twee personen kregen een proces-verbaal voor het bezit van drugs.

Er werden 61 verkeersinbreuken vastgesteld, onder meer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, fout parkeren, het negeren van de verkeerslichten en het overschrijden van een doorlopende witte streep.

Tegelijk werd op twee locaties op de Ninoofsesteenweg de snelheid gecontroleerd van 2.225 voertuigen. Daarvan reden er 63 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u binnen een snelheidsregime van 70 km/u.

Dit soort acties wordt op regelmatige basis georganiseerd binnen de drie politiezones van PACE.