Hoe aangifte doen?

DRINGENDE MELDINGEN OF AANGIFTEN

In nood, bij dringende interventies (bv. verkeersongevallen met gewonden, ...) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden, ...) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse. Bel onmiddellijk 101.

NIET-DRINGENDE MELDINGEN OF AANGIFTEN

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Werd je portefeuille gestolen of ben je ze kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Dit kan in ons commissariaat, maar ook in de gemeente waar het misdrijf werd gepleegd. Daarnaast kan je ook online aangifte doen via Police On Web.

Proces-verbaal

Als je aangifte doet in ons commissariaat zal een politieambtenaar je klacht noteren in een proces-verbaal. Een proces-verbaal is een document waarin de politie alle nuttige informatie over het misdrijf beschrijft. Dit document bezorgt de politie aan het parket voor verder onderzoek. Vraag steeds naar het nummer van je proces-verbaal om de zaak te kunnen opvolgen en vraag ook welk parket (van welk arrondissement) precies bevoegd is.

Online aangifte doen

Wil je online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan? Dat is mogelijk als het om een niet-dringend geval gaat. Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

Met het online aangiftesysteem kan je:

  • een klacht indienen voor kleine misdrijven zoals (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme en graffiti
  • je alarmsysteem of camera registreren
  • politietoezicht voor je woning aanvragen tijdens je vakantie of afwezigheid

!! Om de veiligheid van de politiemensen en burgers te garanderen, werd Police-on-web uitgebreid met een COVID-19 loket. Via dit loket kan je online aangifte doen voor een heel aantal feiten waarvoor je voordien een afspraak diende te maken. Misdrijven (ook gepleegd via het internet) die je via het tijdelijke loket kan aangeven:

  • slagen en verwondingen
  • bedreigingen
  • stalking/belaging
  • oplichting
  • diefstal zonder geweld
  • verlies van voorwerp / document (bv. autopapieren)

Hou er rekening mee dat de Politie Dilbeek je misschien toch nog zal contacteren voor meer informatie en je eventueel kan vragen om langs te komen in het politiekantoor. Maak je digitale aangifte daarom zo volledig en duidelijk mogelijk.

Een afspraak maken via de website

Via de website kan je snel en gemakkelijk een afspraak maken in het politiecommissariaat in de Stationsstraat 283 in Dilbeek. Het gaat om aangiften en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen.

Een afspraak maken loont: wie zich met een afspraak aanbiedt aan het onthaal krijgt voorrang. Wil je aangifte doen van iets dat je niet in het lijstje terugvindt? Neem dan contact op met Politie Dilbeek via 02 464 12 00.

Een afspraak maken via de telefoon

Lukt het niet via de website, beschik je niet over een internetverbinding of heb je vragen? Je kan ook een afspraak maken via de telefoon. Op het nummer 02 464 12 00 helpen wij je graag verder.

BELANGRIJK: houd rekening met de geldende coronamaatregelen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Dilbeek via het contactformulier of telefonisch via 02 464 12 00.