Arrestatie fietsdieven aan het NMBS-station te Liedekerke

Maandag 25 juni 2018 heeft de PZ TARL 2 daders van fietsdiefstallen op heterdaad gearresteerd op het perron van het NMBS-station te Liedekerke.

Sinds de inwerkingtreding van de camera’s aan het NMBS-station te Liedekerke worden de beelden van onder meer de fietsenstalling permanent gemonitord door de dispatching van de NMBS.

Camera's station

Zij hebben de mogelijkheid om de interventie-eenheden van de PZ TARL onmiddellijk te vatten via het Communicatie en Informatiecentrum (CIC) Vlaams Brabant wanneer onregelmatigheden of criminaliteit wordt vastgesteld.

Deze werkwijze leidde gisteren in de late namiddag tot de arrestatie van 2 manspersonen van rond de 50 jaar toen via camerabeelden live kon worden vastgesteld dat zij met een kniptang fietsloten doorknipten en zich vervolgens met 4 fietsen naar het perron begaven.

Op het moment dat de ploegen van de PZ TARL ter plaatse waren, diende zich bovendien nog een vader en zoon aan die melding deden van een vijfde fietsdiefstal door een van de daders.

Burgemeester Luc Wynant is tevreden met het behaalde resultaat: “De permanente monitoring van de camerabeelden aan het NMBS-station en de huidige samenwerking tussen de NMBS en de PZ TARL laat toe op kordate wijze op te treden. We hopen dat deze aanpak snel gekend is onder fietsdieven en dat het hen zal ontmoedigen af te zakken naar Liedekerke”. De verdachten werden gedagvaard door het parket Halle-Vilvoorde en dienen zich op 7 november 2018 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank te Brussel.

Copyright foto's: JD productions