Nieuws

logo actie fiets licht aan

“De politiezone TARL kondigt in de maanden november, december, januari en februari controles aan in het kader van de campagne ‘fietslicht aan en gaan’ die uitgaat van de provincie Vlaams-Brabant”.

Het directoraat-generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid van de FOD Mobiliteit & Vervoer meldt dat de regularisatieperiode van gebruikte bromfietsen of lichte vierwielers (speed pedelecs) die voor 31 maart 2014 in het verkeer werden gebracht eindigt op 10 december 2018.

Vanaf 11 december 2018 moeten de gebruikte bromfietsen of lichte vierwielers (speed pedelecs) voorzien zijn van een geldig inschrijvingsbewijs bij gebruik op de openbare weg. Meer informatie is terug te vinden via:

https://mobilit.belgium.be/nl/nieuws/nieuwsberichten/2017/einde_van_de_regularisatieperiode_voor_gebruikte_bromfietsen_en_lichte

foto interieur BMW

Wegens verschillende meldingen van diefstal uit voertuigen in de regio Dilbeek en Grimbergen vraagt de PZ TARL aan de inwoners van de gemeenten Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke om extra waakzaamheid.

Daders richten zich op de airbags die in het stuur vervat zitten alsook de GPS-systemen. Targets zijn vaak voertuigen van Duitse makelij (BMW, Audi, Mercedes).

 

Op woensdag 3 oktober 2018 hebben leden van de lokale recherche van de PZ TARL een observatieopdracht uitgevoerd op de Stationsstraat te Liedekerke.

Reden van de observatie waren verschillende meldingen sedert begin dit jaar van opzettelijke schade aan het voertuig van het slachtoffer en de voertuigen van gezinsleden.

In de late vooravond arresteerde de recherche van de PZ TARL de dader, tevens woonachtig te Liedekerke, na betrapping op heterdaad en bracht hem over naar het hoofdcommissariaat voor verder verhoor.

De persoon wordt op 5 oktober 2018 voorgeleid bij de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant heeft op 17 september 2018 het captatieverbod op waterlopen opgeheven dat naar aanleiding van de uitzonderlijke droogte deze zomer van kracht was.