Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 053 65 00 65.

Nieuws

logo politiezone TARL

Bij een gerichte actie op 29 juli 2018 werden volgende resultaten behaald.

Op de Brusselbaan te Affligem werden op de ochtend 9 voertuigen gecontroleerd. 3 bestuurders werden onderworpen aan een inhouding van het rijbewijs na een positieve ademtest. Drie afgenomen drugtesten waren negatief. Er werden 2 waarschuwingen gegeven voor (recent) vervallen keurings- en verzekeringsbewijzen. Er werden 3 onmiddellijke inningen opgesteld voor inbreuken op de gordeldracht en de voorschriften voor aangepaste kledij voor motorrijders.

 

Sinds 25 juli 2018 is er een nieuw verbod van kracht op het gebruik van leidingwater en water uit onbevaarbare waterlopen. Dit verbod is aan bepaalde voorwaarden onderworpen en is van toepassing op de 4 gemeenten van de PZ TARL: Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke. Het vervangt het eerdere Politiebesluit van de Gouverneur dat van kracht was sinds 20 juli 2018.

logo politiezone TARL

Bij een gerichte controleactie te Affligem op zondag 22 juli 2018 hebben interventie-eenheden van de PZ TARL een 27-jarige man van Roemeense origine geïntercepteerd die in de politionele databank geseind stond met een bevel tot gevangenneming. 

De seining had betrekking op een openstaande gevangenisstraf van 1 jaar wegens diefstal met geweld of bedreigingen waarvoor deze persoon veroordeeld werd door de Correctionele Rechtbank te Brussel op 27 november 2013. 

De persoon werd met het oog op tenuitvoerlegging van de straf overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

 

Door de aanhoudende temperaturen is de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan in België met onmiddellijke ingang geactiveerd. 

Op zondag 29 juli 2018 vindt het Belgisch kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen plaats te Liedekerke.  

De PZ TARL raadt af die dag met de wagen naar het centrum van de gemeente Liedekerke te komen. Het parcours wordt VOLLEDIG VERKEERSVRIJ gemaakt van 08u00 uur tot 19u00. 

Laatste nieuws