Nieuws

logo tarl patch

Op maandag 13 mei 2019 heeft de politiezone TARL 3 personen afkomstig uit Georgië bestuurlijk aangehouden in het kader van de Vreemdelingenwetgeving.

patch logo tarl

Op 7 mei 2019 heeft een wijkagent een autobestuurder gearresteerd in de Rozenlaan te Affligem. De betrokkene stond geseind met twee bevelen tot gevangenneming voor telkens 2 jaar gevangenisstraf en werd tijdens de patrouille visueel herkend door de wijkagent. De betrokkene werd overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

logo pace

Op zaterdag 11 mei 2019 heeft de politiezone TARL in het kader van de politieassociatie centrum (PACE) bijstand geleverd aan haar partners, de politiezones AMOW en Dilbeek, bij verkeerscontroles op het grondgebied van Asse (Zellik) en Dilbeek (Groot-Bijgaarden).

De verkeersactie was gericht tegen hoofdoorzaken van verkeersongevallen met lichamelijk letsel: alcohol en drugs in het verkeer alsook het niet dragen van de gordel. Er vonden ook snelheidscontroles plaats.

logo pz tarl

Op 17 mei 2019 organiseert de wijkpolitie van de politiezone Liedekerke in de ochtend van 6u30 tot 8u30 de actie ‘fiets goed op slot’ aan de fietsenstallingen van het NMBS-station te Liedekerke. Deze sensibiliseringsactie is gericht op pendelaars die met de fiets naar het station komen.

In het kader van twee dossiers van het federaal parket werd er op 7 mei 2019 een grootschalige operatie gehouden. Hieraan namen ongeveer 1200 politiemensen deel, waarvan 820 leden van de federale gerechtelijke politie, ondersteund door enkele lokale politiezones, ondersteuningsdiensten, waaronder de luchtsteun en de speciale eenheden.

De actie werd gevoerd onder leiding van een onderzoeksrechter van Brussel en gecoördineerd door de federale gerechtelijke politie van Brussel.

Het dossier betreft een criminele organisatie die zich voornamelijk schuldig maakte aan feiten van oplichting. Zij zou in België enkele honderden slachtoffers gemaakt hebben, hoofdzakelijk in de afgelopen 2 jaar.