Nieuws

logo pace

Op zaterdag 16 maart 2019 hebben medewerkers van de politiezones AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel), Dilbeek en TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke), die samen de politieassociatie ‘Centrum’ (PACE) vormen, een verkeersactie georganiseerd in Dilbeek en Roosdaal op de Ninoofsesteenweg.

Binnen de politieassociatie PACE werd overeengekomen om jaarlijks naast de 3 grote verkeersacties ook een tiental kleinere en gerichte acties te organiseren waarbij telkens twee andere gemeenten worden aangedaan. 13 medewerkers van de drie politiezones werden ingeschakeld.

foto actie

Op 13 maart 2019 werden er in het hele gerechtelijke arrondissement tussen 15u en 23u EXIT-acties gehouden gericht op het onderscheppen van daders van woninginbraken en andere gerechtelijke feiten. De hondensteun van de federale politie ondersteunde deze actie.

De politiezone TARL wisselde twee grote verkeersdispositieven in Ternat en Liedekerke van elk anderhalf uur af met patrouilles op het grondgebied van de 4 gemeenten. In totaal werden 20 medewerkers ingezet.

afbeelding zwartrijder

Op 8 maart 2019 heeft de politiezone TARL in samenwerking met de controledienst van vervoersmaatschappij De Lijn en de hondensteun van de federale politie een actie georganiseerd op drie locaties op het grondgebied: te Affligem op de Brusselbaan (N9 - halte buslijnen 214 en 625), te Roosdaal aan het ‘Schoon Verbond’ op het kruispunt van de Omer De Vidtslaan en de Ninoofsesteenweg (N8 - halte buslijn 128), te Liedekerke aan het NMBS-station - haltes buslijnen 213, 355 en 625).

Deze actie was in hoofdzaak gericht op rijden zonder geldig vervoersbewijs en geweld ten aanzien van personeel van vervoersmaatschappij De Lijn. 10 reizigers bleken niet in orde te zijn met hun vervoerbewijs. De buschauffeurs werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Hier werden geen overtredingen vastgesteld.

logo pz tarl

Tijdens een gecoördineerde actie op 26 februari 2019 inzake naleving van financiële, sociale en milieuregelgeving op twee sites op de Brusselbaan in Affligem werden verschillende inbreuken vastgesteld.

 

Op zondag 31 maart 2019 vindt op het domein van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO – Poverstraat75, Zellik) de Dag van de Motorrijder plaats.

Er wordt onder meer een gratis nazicht van je motor, een theorietraining veilig motorrijden en een behendigheidsparcours georganiseerd.

De politiezone TARL steunt dit initiatief en moedigt sympathisanten aan om deel te nemen.

Meer info is te vinden op: https://www.dagvandemotorrijder.be/