Nieuws

logo patch tarl

Op 4 november 2019 omstreeks 19u werd de lokale politiezone TARL opgeroepen naar aanleiding van een zelfmoordpoging door een 64-jarige man in de Okaaistraat in Affligem.

De betrokkene verschanste zich in zijn woning en bleek gewapend met een luchtdrukpistool. De betrokkene bedreigde de aanwezige politieploegen met wapenvertoon waardoor de politie een waarschuwingsschot heeft gelost.

De lokale politiezones Dilbeek en Zennevallei kwamen in bijstand. De speciale eenheden van de federale politie (DSU) kwamen ter plaatse en namen de perimeter rond het huis in.

Nadat de betrokkene werd toegesproken door de speciale eenheden van de federale politie (DSU) gaf hij zich over.De betrokkene werd na onderzoek door een psychiater gecolloqueerd door het parket van Halle-Vilvoorde.

 

logo tarl

Op 25 oktober 2019 heeft de politiezone TARL een preventieve actie georganiseerd tegen woninginbraken op het grondgebied van de gemeenten Affligem en Liedekerke. De actie diende om in navolging van de 1-dag-niet actie van 18 oktober 2019 de burgers te sensibiliseren om gedurende de aankomende donkere maanden extra aandacht te schenken aan het beveiligen van de woning alsook het bellen van het 101-noodoproepnummer bij het waarnemen van verdachte handelingen, voertuigen en/of personen.

logo tarl

Op 24 oktober 2019 heeft de politiezone TARL 3 personen gearresteerd naar aanleiding van een poging winkeldiefstal in het ALDI-filiaal gelegen op de Assesteenweg in Ternat.

pace logo

Op zaterdag 19 oktober 2019 hebben de politiezones Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW), Dilbeek en Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) een gezamenlijke verkeersactie georganiseerd.

logo tarl

Op 16 oktober 2019 rond 21u30 werden 2 personen van Roemeense origine gearresteerd.