Persbericht: 101 oproep door alerte inwoner Asse leidt tot arrestatie 4 verdachten voor vereniging van misdadigers en diefstal uit voertuigen te Ternat op 5 juni 2020 

In de Moerbeilaan in Ternat werden vrijdagochtend 4 personen aangehouden naar aanleiding van een melding via het 101 noodoproepnummer.  

Een alerte inwoner uit Asse op weg naar het werk meldde rond 2u ’s nachts een verdachte toestand op de Moretteweg in Ternat waarbij een voertuig met Franse nummerplaat zeer traag langs de geparkeerde wagens reed.  

De nachtelijke patrouilles van de politiezone TARL controleerden uitgebreid de site The Leaf en het centrum van Ternat. De ploegen konden het voertuig ter hoogte van het kruispunt Brusselstraat met de Moerbeilaan onderscheppen nadat het zich aan hoge snelheid aan de controle probeerde te onttrekken.  

De 4 inzittenden werden gecontroleerd met bijstand van politiezones AMOW en Dilbeek. Bij verdere controle van het voertuig werden 12 stukken gereedschap (onder meer slijpschijven, boormachines en een zaag) die gelinkt kunnen worden aan diefstal uit voertuigen aangetroffen.  

Er werd een proces-verbaal opgesteld voor vereniging van misdadigers. Daarnaast werd er ook geverbaliseerd voor corona inbreuken. De chauffeur van het voertuig bleek bovendien dronken. 

De inzittenden werden aangehouden en in de loop van vrijdag 5 juni 2020 voorgeleid bij de onderzoeksrechter.   

Deze tussenkomst toont het belang aan van onmiddellijk het 101 noodoproepnummer te bellen wanneer verdachte personen of handelingen worden waargenomen. Zo kan de politie spoedig ter plaatse gaan, de nodige vaststellingen doen en eventuele verdachten arresteren. In het bijzonder de kentekenplaten zijn nuttige info voor verder politioneel onderzoek.