Persbericht: 1.611 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie tijdens verkeersacties politieassociatie centrum (PACE) op 14 en 16 december 2018

Op vrijdag 14 december 2018 werd vanuit de PolitieAssociatie CEntrum (PACE) met in totaal 13 personen van de politiezone Dilbeek en de politiezone TARL een verkeersactie georganiseerd op het grondgebied van de gemeente Dilbeek.

 

In totaal werden 498 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 14 bestuurders legden een positieve ademtest af. Voor 5 bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur, voor 6 bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs van 6 uur en voor 3 bestuurders volgde zelfs de intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. Voor 2 bestuurders werd tevens een proces-verbaal opgesteld wegens drugs in het verkeer en volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. De aangetroffen cannabis werd in beslag genomen.

Tijdens de controle werd een telescopische matrak in beslag genomen naar aanleiding waarvan een proces-verbaal voor verboden wapendracht werd opgesteld. 12 bestuurders werden betrapt op het rijden zonder gordel. Er werd 1 voertuig getakeld naar aanleiding van het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs. Er werden ook processen-verbaal opgesteld voor 1 bestuurder die geen drager bleek te zijn van een geldig rijbewijs en voor 1 bestuurder die geen geldig keuringsbewijs kon voorleggen.

Op zondag 16 december 2018 werd vanuit de PolitieAssociatie CEntrum (PACE) met in totaal 16 personen van de politiezone Dilbeek en de politiezone TARL, waaronder vier motards, een verkeersactie georganiseerd.

Op het grondgebied van de gemeente Ternat werden in totaal 864 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 7 bestuurders legden een positieve ademtest af. Voor 3 bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur en voor 4 bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs van 6 uur. Voor 1 bestuurder werd tevens een proces-verbaal opgesteld wegens drugs in het verkeer en volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

Tijdens de controle werd een baseball-bat in beslag genomen naar aanleiding waarvan een proces-verbaal voor verboden wapendracht werd opgesteld. 5 bestuurders werden betrapt op het rijden zonder gordel en 3 bestuurders werden betrapt op GSM-gebruik achter het stuur.

Er werden 2 processen-verbaal opgesteld wegens negeren van de verkeerslichten. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens inbreuken op de regelgeving inzake kentekens. Er werden ook processen-verbaal opgesteld voor 1 bestuurder die geen drager bleek te zijn van een geldig rijbewijs en voor 1 bestuurder die geen geldig keuringsbewijs kon voorleggen.

Op het grondgebied van de gemeente Roosdaal werden in totaal 249 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 5 bestuurders legden een positieve ademtest af. Voor 1 bestuurder volgde een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur en voor 4 bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs van 6 uur. 1 bestuurder werd betrapt op het rijden zonder gordel en 1 bestuurder werd betrapt op GSM-gebruik achter het stuur.

Er werden processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de taxiwetgeving (1x), sturen tijdens een verval van het recht tot sturen (1x), een vervallen keuringsbewijs (1x), inbreuken op de regelgeving inzake kentekens (3x), het niet drager zijn van een geldig rijbewijs (1x) en het betrappen van een bestuurder tijdens een lopende ontzetting van het recht tot sturen.