Persbericht: 2 pogingen diefstal in woning in Roosdaal – 16 september 2021

Op 26 september 2021 hebben onbekende daders gepoogd in te breken in woningen gelegen in de Kraanstraat en de Rotstraat in Roosdaal.

inbraak

De feiten vonden plaats tussen 20u en 23u. Onbekende daders begaven zich naar de achterzijde van de woningen. In de Kraanstraat werd de woning betreden via het plat dak van de keuken. In de Rotstraat werd braak gepleegd op een raam.

Het benaderen van woningen via de achterzijde en het gebruik maken van platte daken zijn typische werkwijzen bij diefstal in woningen. Daders maken daarbij vaak gebruik van tuintafels en -stoelen om zich toegang te verschaffen tot de eerste verdieping. Ze veronderstellen vaak ook dat op die verdieping geen alarmsysteem actief is.

Hebt u relevante camerabeelden waarop de vermoedelijke daders te zien zijn? Contacteer ons via pz.tarl@police.belgium.eu of bel 053/65.00.65.

Merkt u zelf verdachte personen of voertuigen? Bel onmiddellijk 101! Een patrouille komt dan zo snel mogelijk nazicht doen. Indien mogelijk noteer nummerplaten van voertuigen op basis waarvan we verder onderzoek kunnen voeren.