Persbericht: 3 arrestaties na poging winkeldiefstal Ternat 24 oktober 2019

Op 24 oktober 2019 heeft de politiezone TARL 3 personen gearresteerd naar aanleiding van een poging winkeldiefstal in het ALDI-filiaal gelegen op de Assesteenweg in Ternat.

De verdachten bleken na identificatie 2 mannelijke en 2 vrouwelijke twintigers te zijn waarvan 3 betrokkenen met de Roemeense nationaliteit en 1 betrokkene met de Spaanse nationaliteit. 2 van hen waren gekend in de politionele databank voor gelijkaardige feiten. 1 verdachte kon ontkomen maar werd op basis van identiteitsdocumenten geïdentificeerd.

De verdachten poogden voor in totaal 105, 91 euro aan verzorgingsproducten te stelen. De verdachten werden opgemerkt door de winkelverantwoordelijke van het ALDI-filiaal en een medewerker van het Renmans filiaal.

De ploegen van de politiezone TARL kregen tijdens de zoekactie bijstand van de luchtsteun per helikopter van de federale politie en de hondensteun van de federale politie.

2 van de verdachten die zich met de auto ophielden  op de Meersstraat in Ternat werden door de politiezone TARL geïntercepteerd. 1 verdachte werd staande gehouden aan het ALDI-filiaal.

Er werd lastens de 4 personen proces-verbaal opgesteld voor vereniging van misdadigers en poging winkeldiefstal. De daders zullen op een later tijdstip gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank.